ΗΠΑ: Οι Βετεράνοι υπέρ της φαρμακευτικής κάνναβης

Ο αμερικανικός Σύλλογος Βετεράνων των Πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν (IAVA) ο οποίος μετρά πάνω από 400.000 μέλη, δημοσίευσε έρευνα κατά την οποία ένα 83% υποστηρίζει την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ ένα 55% υποστηρίζει και νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης. Πρόκειται για μια αλλαγή των αριθμών προς τα πάνω, σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του συλλόγου, το 2017.

Οι γιατροί δεν μπορούν να την συνταγογραφήσουν

Οι βετεράνοι δείχνουν επίσης ενδιαφέρον στην χρήση κάνναβης και προϊόντων με κανναβινοειδή ως εναλλακτική θεραπεία, με ένα 89% να παραδέχεται πως θα την σκεφτόταν ως λύση σε περίπτωση που θα του δινόταν πρόσβαση σε αυτήν.

Για την ώρα, γιατροί του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων μπορούν να συζητήσουν για την φαρμακευτική κάνναβη με τους βετεράνους, αλλά δεν μπορούν να την συνταγογραφήσουν εξαιτίας εσωτερικών κανονισμών.

Λείπουν οι έρευνες

Υπάρχει μια γενικευμένη πεποίθηση στους βετεράνους πως θα πρέπει να υπάρξουν έρευνες επάνω στην φαρμακευτική κάνναβη. Η αλήθεια είναι πως ήδη υπάρχει νομοθεσία που καλύπτει τέτοιες έρευνες αλλά το Υπουργείο δεν έχει προβεί σε σχετικές κινήσεις. Έτσι ο νομοθέτης επαναφέρει τον νόμο με νέα διατύπωση όπου η έρευνα πάνω στην κάνναβη φαίνεται να γίνεται υποχρεωτική, από προαιρετική που ήταν μέχρι πρότινος.

Η φαρμακευτική κάνναβη έχει βοηθήσει βετεράνους και από άλλους πολέμους

Σύμφωνα με δήλωση του Συλλόγου «οι Βετεράνοι έχουν υποστηρίξει με συνέπεια και πάθος πως η κάνναβη προσφέρει αποτελεσματική αντιμετώπιση σε έντονους τραυματισμούς τους οποίους αντιμετωπίζουν επιστρέφοντας από τον πόλεμο. Το έθνος μας προχωρά προς την νομιμοποίηση της κάνναβης και 33 πολιτείες ήδη επιτρέπουν την φαρμακευτική χρήση της.»

Άλλωστε είναι γνωστό πως η φαρμακευτική κάνναβη έχει βοηθήσει βετεράνους και από άλλους πολέμους. Δείτε για παράδειγμα πώς η κάνναβη βοήθησε τον Αμερικανό βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ Bob Jordan ο οποίος υπέφερε από μετατραυματικό στρες:

Πηγή: MarijuanaMoment.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.