Συνεχίζονται οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη

Συνεχίζονται οι επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν προς εξέταση στο αρμόδιο υπουργείο 26 φάκελοι με επενδυτικές προτάσεις οι οποίες στο σύνολό τους ανέρχονται 344 εκατομμύρια ευρώ και έχουν την προοπτική να δημιουργήσουν 1.436 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, μετά τις δύο πρώτες άδειες σε εταιρείες σε Λάρισα και Κόρινθο, φαίνεται πως και η επόμενη έγκριση είναι κοντά, επίσης στον νομό Κορινθίας.

Οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν εφτά περιοχές στη Θήβα, πέντε στο Κιλκίς, τρεις στη Καστοριά, δύο στην Αττική και από ένας σε Κορινθία, Σπάρτη, Ηλεία, Μεσολόγγι, Μαγνησία, Χαλκιδική, Φωκίδα και Πρέβεζα.

Όπως φαίνεται τα γρανάζια της μηχανής ήδη κινούνται και η Ελλάδα μπαίνει σχετικά νωρίς σε μια νέα και πολλά υποσχόμενη βιομηχανία, πράγμα που μπορεί να της δώσει το πλεονέκτημα. Ειδικά όταν έχει τις αγροτικές υποδομές να υποστηρίξει τις καλλιέργειες του φυτού, και να βασίσει πάνω σε αυτές την επεξεργασία και την μεταποίηση της κάνναβης σε φαρμακευτικό προϊόν.

Πηγή: Η Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.