Έρευνα: Παυσίπονη δράση της THC στην ινομυαλγία

Η φαρμακευτική κάνναβη με υψηλή περιεκτικότητα σε THC φέρεται να να έχει παυσίπονη δράση στην περίπτωση της ινομυαλγίας. Αυτό τουλάχιστον το εύρημα δίνει έρευνα του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Λάιντεν (Leids Universitair Medisch Centrum), στην Ολλανδία. Έρευνα η οποία προστίθεται στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μελετών οι οποίες αναγνωρίζουν φαρμακευτικές ιδιότητες στην κάνναβη.

Κατά τον καθηγητή Albert Dahan, του τμήματος Αναισθησιολογίας, πρόκειται για την πρώτη επιστημονική απόδειξη για παυσίπονη δράση της φαρμακευτικής κάνναβης.

Οι ασθενείς που πάσχουν από ινομυαλγία υποφέρουν από χρόνιους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από ινομυαλγία υποφέρουν από χρόνιους πόνους οι οποίοι συχνά συνοδεύονται από διαταραχή ύπνου, αλλεργία και ενοχλήσεις στα έντερα. Στην έρευνα συμμετείχαν στο σύνολο είκοσι ασθενείς οι οποίοι πήραν, με χρήση ατμιστή, τρία διαφορετικά προϊόντα κάνναβης τα οποία παρείχε η εταιρεία Bedrocan. Τα δύο με υψηλή περιεκτικότητα σε THC (τα Bediol και Bedrocan) και ένα χωρίς (το Bedrolite).

Πέρα από αυτά, δόθηκαν και πλασίμπο τα οποία δεν περιείχαν καθόλου κανναβινοειδή, δηλ. ουσίες της κάνναβης.

Οι ασθενείς ένιωσαν σημαντικά λιγότερο πόνο με τα δύο προϊόντα που εμπεριείχαν THC σε σύγκριση με το πλασίμπο. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Dahan σημείωσε: «Οι ασθενείς της ινομυαλγίας νιώθουν έντονο πόνο σε μύες και τένοντες. Καθώς μόνο τα προϊόντα με THC έδωσαν καλά αποτελέσματα, ενώ αυτό με την CBD δεν έδωσε καθόλου αποτελέσματα, έχουμε την ένδειξη πως η THC είναι αποτελεσματικό στην συγκεκριμένη περίπτωση.»

Πηγή: cnnbs.nl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.