Καναδάς: Νέα μονάδα παραγωγής 12 τόνων ετησίως

Το 2018 μπήκανε πολλά χρήματα στην βιομηχανία της κάνναβης και μόνο στον Καναδά και τις ΗΠΑ επενδύθηκαν 13,8 δις δολάρια. Χρήματα που βρίσκουν τον δρόμο και προς κολοσσούς όπως η Canopy Growth.

Ο μεγαλύτερος νόμιμος παραγωγός στον κόσμο

Η Canopy Growth είναι ήδη η μεγαλύτερη νόμιμη παραγωγός στον κόσμο και οι Καναδοί επιθυμούν να διατηρήσουν αυτήν την πρωτιά, ή και να την διευρύνουν, πράγμα που μοιάζει εφικτό αν συλλογιστεί κανείς πως η αμερικανική βιομηχανία μπίρας Constellation Brands επένδυσε στην Canopy Growth περισσότερα από 4 δις δολλάρια.

Οι Καναδοί επιθυμούν να διατηρήσουν την πρωτιά

Η Canopy  Growth έχει ανοίξει πανιά και για Ευρώπη, αναγγέλλοντας μεταξύ άλλων επενδύσεις 114 εκ. ευρώ σε καλλιέργειες κάνναβης και μονάδες επεξεργασίας για την φαρμακευτική αγορά. Μόλις πριν ένα μήνα οι Καναδοί εξαγόρασαν για 154 εκ. ευρώ το γερμανικό εργοστάσιο ατμιστών Storz & Bickel. Η εταιρεία είναι ήδη ενεργή σε 11 χώρες και 5 ηπείρους.

Όμως κι εντός έδρας η Canopy Growth πατάει το γκάζι καθώς προχωράνε τα έργα στην νέα μονάδα παραγωγής της θυγατρικής της Tweed, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Newfoundland κι η οποία θα είναι η δεύτερη σε μέγεθος μονάδα παραγωγής στον κόσμο. Περισσότεροι από 145 άνθρωποι θα απασχολούνται πλήρως και θα παράγονται 12.000 κιλά κάνναβης.

Μετοχή σε πτώση

Στο μεταξύ η μετοχή της Canopy Growth Corp συνεχίζει να κατρακυλά αφότου έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2018. Η ερμηνεία είναι σχετικά απλή κι έχει το όνομα FOMO, αρχικά της φράσης Fear of Missing Out, που μάλλον γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί με αγορά αξιών. Μετά τις πολλά υποσχόμενες ειδήσεις πέρσι το καλοκαίρι, πολλοί έτρεξαν να αγοράσουν, από φόβο μην χάσουν την ευκαιρία, φουσκώνοντας έτσι υπερβολικά την μετοχή η οποία αναπόφευκτα έμελλε κάποια στιγμή να αρχίσει να ξεφουσκώνει.

Έτσι έχουμε το παράδοξο, μια πολλά υποσχόμενη και γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία να έχει μια μετοχή σε πτωτική τροχιά. Για την ώρα.

Πηγές: cnnbs.nl / investorplace.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.