Κύπρος: Κανονισμοί για την εμπορία σπόρων βιομηχανικής κάνναβης

Στην Κύπρο φαίνεται πως πάνε στην Ολομέλεια οι κανονισμοί οι οποίοι θέτουν το πλαίσιο το οποίο θα καθορίζει με ποια κριτήρια θα παραχωρείται άδεια για εμπορία σπόρων βιομηχανικής κάνναβης. Η συζήτηση αυτή είχε αναβληθεί πριν δύο εβδομάδες κι εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν πλέον όλα τα κόμματα.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Ανδρέας Καυκαλιάς δήλωσε πως εξετάστηκε η διασύνδεση των κανονισμών με το νομοσχέδιο που υπάρχει για την ιατρική κάνναβη και πως τα Υπουργεία Γεωργίας και Υγείας δήλωσαν πως οι κανονισμοί αφορούν αποκλειστικά την βιομηχανική/κλωστική κάνναβη.

Δήλωσε επίσης πως εάν την Παρασκευή υπερψηφιστούν οι κανονισμοί θα μπορέσει να υπάρξει έλεγχος, όροι και προϋποθέσεις τα οποία θα διέπουν την παραχώρηση άδειας σε κάποιον για την επεξεργασία καλλιέργειας σπόρων για βιομηχανική χρήση.

Το κλίμα της Κύπρου θεωρείται πιο ευνοϊκό από άλλες περιοχές της Ευρώπης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Οικολογικού – Αγροτικού Συνδέσμου “Οικοαγροτικός” κ. Γιώργος Ηλιάδης δήλωσε ότι το κλίμα της Κύπρου θεωρείται πολύ πιο ευνοϊκό από άλλες περιοχές της Ευρώπης για καλλιέργεια σπόρων και ότι από την βιομηχανική κάνναβη παράγονται είδη ρούχων, καραβόσχοινα και πλούσια βιομάζα η οποία θεωρείται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Ανέφερε ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμα στην αγορά.

Ανέφερε ότι η καλλιέργεια σπόρων θα συνεισφέρει στην οικονομία και διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η παραχώρηση άδειας σε δύο αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Τμήμα Γεωργίας με βάση τη νομοθεσία που έχει ήδη ψηφιστεί για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης.

Πηγή: offsite.com.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.