Η Κύπρος ψηφίζει “ναι” στην φαρμακευτική κάνναβη

Ψηφίστηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων με 34 υπέρ και 18 κατά η τροποποίηση του Νόμου περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών, για την οποία είχαμε ενημερώσει, και η οποία καλύπτει πλέον θέματα όπως η αδειοδότηση για εισαγωγή σπόρων και φυτών κάνναβης αλλά και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών.

Ο νόμος προβλέπει για τα πρώτα χρόνια την χορήγηση των απαραίτητων αδειών σε τρεις μόνο παραγωγούς, πράγμα που αναμένεται να προσελκύσει δυνατές και έμπειρες εταιρίες στον χώρο, παγκόσμιου βεληνεκούς. Ο περιορισμένος αυτός αριθμός αδειών αναμένεται επίσης να επιτρέψει έναν αποτελεσματικό έλεγχο ώστε η κάνναβη να μην βρίσκει δρόμο στην παράνομη αγορά και σε χρήση άλλη της φαρμακευτικής.

Η φαρμακευτική κάνναβη θα χορηγείται με ιατρική συνταγή σε ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους προερχόμενους από σοβαρές ασθένειες όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος. Ο εκάστοτε ιατρός θα απαιτείται να έχει σχετική εκπαίδευση αλλά από εκεί και πέρα θα μπορεί να συνταγογραφεί την κάνναβη κατά την κρίση του και όχι π.χ. μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη θεραπευτική λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.