Εκστρατεία συλλογής υπογραφών για τον Μάρεϊ

Πριν δέκα μέρες ακριβώς γράφαμε για την Κάρεν Γκρέι, την Σκωτσέζα που κατάφερε να μαζέψει 270.000 υπογραφές και να οδηγήσει έτσι σε αλλαγή της νομοθεσίας για την φαρμακευτική κάνναβη, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο γιος της Κάρεν, ο Μάρεϊ, έχει την ατυχία να πάσχει από το Σύνδρομο Doose, αντιμετωπίζοντας σε καθημερινή βάση σοβαρές επιληπτικές κρίσεις.

Ο Μάρεϊ είναι ένα από τα μόλις δέκα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επιλέγηκαν για να ακολουθήσουν θεραπεία με Epidiolex, το οποίο είναι κατά βάση κανναβιδιόλη (CBD), και το οποίο βοήθησε μειώνοντας σημαντικά την διάρκεια των επιληπτικών κρίσεων του παιδιού.

Επιδείνωση της κατάστασης του Μάρεϊ

Μόνο που τις τρεις τελευταίες αυτές εβδομάδες, ο Μάρεϊ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, σε άσχημη κατάσταση. Ο λόγος της επιδείνωσης της υγείας του Μάρεϊ δεν είναι ακόμη γνωστός. Μπορεί να είναι οφείλεται στο γεγονός πως το Epidiolex έχει αρχίσει να χάνει την επίδραση επάνω του, όπως συμβαίνει συχνά με τα φάρμακα, ή ίσως να πρόκειται για παρενέργειες από την ελάττωση του βαλπροϊκού νατρίου που του χορηγούνταν και που ίσως μειώθηκε πολύ γρήγορα.

Η Κάρεν πιστεύει πως αυτό που θα βοηθούσε πραγματικά είναι κάνναβη πλήρους φάσματος, δηλ. όχι η κανναβιδιόλη μόνη αλλά ο συνδυασμός από περισσότερες από τις χημικές ουσίες της κάνναβης , της ψυχοτρόπου THC συμπεριλαμβανομένης.

Νέα εκστρατεία συλλογής υπογραφών

Οπότε ξεκίνησε νέα εκστρατεία συλλογής υπογραφών, στοχευμένη προς τον Βρετανικό Παιδιατρικό Νευρολογικό Σύλλογο (British Paediatric Neurology Association) με αίτημα «Να αλλάξουν τις αναληθείς και απαρχαιωμένες οδηγίες τους σχετικά με [την χορήγηση] THC σε παιδιά» («Change their untrue and outdated guidelines regarding THC for children.»).

Το κείμενο της Κάρεν αναφέρει: «Είναι σημαντικό, διότι ο γιος μου, ο Μάρεϊ, και άλλα παιδιά θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε καλύτερα φάρμακα για τη θεραπεία των επιληπτικών συνδρόμων τους / της ανθεκτικής στα φάρμακα σοβαρής τους επιληψίας.

Ο Μάρεϊ νοσηλεύεται σε μη σπασμωδική επιληπτική κατάσταση εδώ και τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν οι γιατροί για να τον βοηθήσουν. Φυτικά έλαια ολόκληρης της κάνναβης, όπως το Bedrolite και το Bedica, τα οποία παρασκευάζονται στην Ολλανδία από την Bedrocan, μια φαρμακευτική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης με έγκριση ΟΠΠ, μπορούν να βοηθήσουν.»

«Φυτικά έλαια ολόκληρης της κάνναβης μπορούν να βοηθήσουν.»

Παρ’ όλη την μέχρι τώρα επιτυχία και την αλλαγή της νομοθεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί κρατούν ακόμα πίσω την φαρμακευτική κάνναβη η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στον ασθενή. Το νέο αίτημα θα χρειαστεί τον δικό του πολύ χρόνο, όσο ο μικρός Μάρεϊ θα παλεύει με την επιληψία έχοντας την ιατρική στο πλευρό του με καλή πρόθεση αλλά δίχως ουσιαστικές λύσεις.

38degrees

Στον κόσμο πέφτει να υποστηρίξει τον Μάρεϊ στο λίγο που μπορεί. Όποιος θέλει, μπορεί να επισκεφτεί την εκστρατεία στην πλατφόρμα 38degrees και να συμβάλει στην νέα προσπάθεια της Κάρεν και του Μάρεϊ. Χρειάζεται, βέβαια, να είναι κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, ή τέλος πάντων, να έχει έναν ταχυδρομικό κωδικό της εκεί χώρας. Και βέβαια η κίνηση δεν είναι μόνο για τον Μάρεϊ αλλά έμμεσα για όλα τα παιδιά που μπορούν να βοηθηθούν από την κάνναβη πλήρους φάσματος.

Όταν ξεκίνησε να γράφεται αυτό το άρθρο οι υπογραφές ήταν 67, αυτήν την στιγμή που τελειώνει είναι 300. Για να δούμε πού θα φτάσουν αυτήν την φορά.

Μπορείς επίσης να διαβάσεις και το προηγούμενο άρθρο του CannabisOne.gr για την Κάρεν Γκρέι: Η Σκωτσέζα που άλλαξε τον νόμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.