Από ιερέας, καλλιεργητής κάνναβης

Ο Βασίλης Αρσενίου έχει σπουδάσει πληροφορική και έχει υπηρετήσει για έξι χρόνια στην εκκλησία ως διάκονος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και ως ιερέας σε ενορίες της εκκλησίας της Ελλάδας.

Πλέον, είναι μέλος της οικογενειακής εταιρείας The Hempway, που εδρεύει στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και ασχολείται με την καλλιέργεια κάνναβης, την οποία μάλιστα θα επεκτείνει φέτος στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, καθώς και με την εμπορία προϊόντων κάνναβης μέσω στεγασμένου καταστήματος και e-shop. Αυτήν την στιγμή η The Hempway φέρεται να έχει στην κατοχή της τρία στρέμματα με θερμοκήπια βιομηχανικής κάνναβης, από τα οποία τον Αύγουστο του 2018 κατάφερε να συλλέξει 150 κιλά, ενώ τον Οκτώβριο 75 κιλά. Τα προϊόντα μεταποιούνται και πωλούνται υπό την επωνυμία της επιχείρησης.

Η εταιρεία έχει στα σχέδια της την επέκταση της καλλιέργειας και σε άλλες πόλεις

Πέραν από την πρόσφατη αγορά 13 στρεμμάτων καλλιέργειας στη Ξάνθη, η εταιρεία έχει στα σχέδια της την επέκταση της καλλιέργειας και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη, στη Πέλλα, στη Βέροια και στη Δράμα από μερικά στρέμματα στην κάθε μια.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από παραγωγούς για να “μπουν” στην καλλιέργεια της κάνναβης. Η αγορά τώρα δημιουργείται και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές. Ωστόσο, χρειάζονται σταθερές κινήσεις και εμείς θέτουμε ως γνώμονα την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Αποδεικνύεται σταδιακά ότι η κάνναβη δεν είναι ένα διαφημιστικό τρικ, αλλά πρόκειται για ένα προϊόν με άμεση δραστική δράση. Όταν έρχεται πελάτης με πόνο στα δύο πόδια, του βάζω κρέμα στο ένα, και σταματάει να πονάει μέσα σε λίγα λεπτά, είναι εμφανές ότι λειτουργεί,» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αρσενίου.»

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.