Αναπτύσσεται φάρμακο κατά του CTCL

Εταιρεία στον Καναδά αναπτύσσει σύσταση κάνναβης για να καταπολεμήσει το Δερματικό λέμφωμα τ-κυτταρικής προέλευσης (CTCL) το οποίο είναι ένας σπάνιος τύπος καρκίνου δέρματος που βρίσκει ενήλικους ανάμεσα στις ηλικίες από 40 μέχρι 60 αλλά ενίοτε και παιδιά.

Από τον Διεθνή Οργανισμό Σπανίων Διαταραχών (National Organization of Rare Disorders) αναφέρεται πως “μελέτη έδειξε πως από 0,5% μέχρι 5% όλων των CTCL χτυπάνε παιδιά” . Το CTCL προκαλεί στο δέρμα μικρούς όγκους, σαν σπυράκια, ανοιχτές πληγές ή κόκκινους λεκέδες, και μπορεί να προκαλέσει ακόμη κι επικίνδυνες για την ζωή επιπλοκές.

Δερματικό λέμφωμα τ-κυτταρικής προέλευσης (CTCL)

Το δερματικό λέμφωμα τ-κυτταρικής προέλευσης

Η MedC Biopharma Ltd., φαρμακευτική εταιρεία με προϊόντα που έχουν ως βάση την κάνναβη, αναπτύσσει ένα διάλυμα με βάση την κάνναβη, ακριβώς για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Η εταιρεία προχωρά κατά την προσέγγιση κατά την οποία ένας συνδυασμός των ενεργών συστατικών του φυτού παράγει καλύτερα αποτελέσματα από ότι ένα από τα συστατικά μόνο του.

Ένας συνδυασμός των ενεργών συστατικών του φυτού παράγει καλύτερα αποτελέσματα από ότι ένα από τα συστατικά μόνο του.

«Το προϊόν μας βασίζεται σε συγκεκριμένα σωματίδια του φυτού, ένα συνδυασμό από διάφορα από τα μόριά του σε πολύ συγκεκριμένες δόσεις. Η φόρμουλά μας δεν περιέχει συστατικά που δεν ήταν ήδη γνωστά, όμως η επιλογή των ενεργών συστατικών κι οι ακριβείς μεταξύ τους αναλογίες κάνουν το προϊόν αυτό ιδιαίτερο, διαφοροποιώντας το από ολόκληρο το φυτό ή την χρήση ενός συγκεκριμένου συστατικού» διευκρίνισε ο Guy Drori, CEO της εταιρείας.

Το προϊόν έχει ήδη δοκιμαστεί πάνω σε καρκινικά κύτταρα αλλά όχι ακόμα σε ζώα ή ανθρώπους.

Η προσέγγιση αυτή της εταιρείας φαίνεται να συμφωνεί με την πεποίθηση που εκδηλώνεται από αρκετούς πως ο συνδυασμός των στοιχείων της κάνναβης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από την χρήση μόνο της κανναβιδιόλης.

Πηγές: Globes (Ισραήλ) / The GrowthOp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.