Καλιφόρνια: Ανάκληση ιατρικής άδειας έπειτα από μπισκοτάκια με κάνναβη

Γιατρός στο Χόλιγουντ είδε να ανακαλούν την ιατρική του άδεια αφότου συνταγογράφησε φαρμακευτική κάνναβη σε τετράχρονο αγόρι, για αντιμετώπιση κρίσεων θυμού. Ο μικρός είχε κρίσεις θυμού, πίσω στο 2012, οι οποίες προκαλούσαν προβλήματα στο νηπιαγωγείο όπου πήγαινε και ο γιατρός Δρ. William Eidelman χρειάστηκε μια 30λεπτη εξέταση για να διαγνώσει διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και διπολική διαταρχή.

το παιδί ηρεμούσε αφότου έτρωγε τα μπισκοτάκια

Έτσι, ως θεραπεία συνέστησε μικρές ποσότητες κάνναβης σε μπισκοτάκια. Μια θεραπεία που φάνηκε να δουλεύει καθώς το παιδί ηρεμούσε αφότου έτρωγε τα μπισκοτάκια του το πρωί, αν και κατά το απόγευμα, όταν η επίδραση υποχωρούσε, η προβληματική συμπεριφορά επέστρεφε.

Έτσι ο πατέρας του παιδιού ζήτησε από την σχολική νοσοκόμα να δίνει τα μπισκοτάκια με κάνναβη στο παιδί κατά το μεσημεριανό, πράγμα που σήμανε συναγερμό στο νηπιαγωγείο και κινητοποίησε την Υπηρεσία Προστασίας Παιδιών καθώς και την Αστυνομία.

Ιατρική αμέλεια

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Καλιφόρνιας δεν βρήκε τον Δρ. Eidelman παράτυπο στο ότι συνταγογράφησε κάνναβη στο παιδί, αλλά θεωρεί πως επέδειξε ιατρική αμέλεια στην διάγνωσή του την οποία θεωρεί ανυπόστατη. Πήρε έτσι την απόφαση να ανακαλέσει την άδεια του γιατρού, ο οποίος κάνει τώρα κινήσεις με τον δικηγόρο του.

Όπως δήλωσε ο Ιατρικός Σύλλογος: «Το να αποδίδεις σε ένα παιδί μια σημαντική ψυχική πάθηση μπορεί να αποβεί επιβλαβές. Από έναν λάθος χαρακτηρισμό μπορεί να προκύψουν ολέθρια αποτελέσματα.»

Ο Eidelman συνταγογραφεί κάνναβη από το 1997, έτος νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Καλιφόρνια, και υπολογίζεται πως στο σύνολο την έχει συνταγογραφήσει σε περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις.

Πηγή: SFGate

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.