Χώρες που ίσως νομιμοποιήσουν την ψυχαγωγική κάνναβη μέσα στο 2019

Το 2018 υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά για την κάνναβη η οποία είδε την νομοθεσία, αλλά και την γενικότερη στάση του κόσμου, να αλλάζει και να μαλακώνει απέναντί της. Πέρα από τις μεγάλες νομοθετικές αλλαγές σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη, σε κάποια μέρη του κόσμου υπήρξε και νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης, με πρώτο και καλύτερο τον Καναδά, κι έχοντας προηγηθεί η Ουρουγουάη.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός πολιτειών όπου η ψυχαγωγική κάνναβη είναι νόμιμη αυξήθηκε φτάνοντας τις 10, παρότι σε ομοσπονδιακό επίπεδο αυτή παραμένει παράνομη.

Υπάρχει μια διαπιστωμένη γενικότερη τάση η οποία, μαζί με την προοπτική για επενδύσεις, αναμένεται να ωθήσει κι άλλες κυβερνήσεις να αναθεωρήσουν την νομοθεσία τους σχετικά με το φυτό. Ιδού κάποιες χώρες οι οποίες μπορεί να προχωρήσουν στην νομιμοποίηση της κάνναβης, μέσα στο 2019.

Λουξεμβούργο

Τέλη Νοεμβρίου, το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε ότι θα νομιμοποιηθεί η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης από ενήλικες. Το σχέδιο είναι να πωλείται κανονικά η κάνναβη αν και μόνο σε μόνιμους κατοίκους και όχι σε τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα.

Γαλλιά

Ο Υπουργός Υγείας κ. Agnès Buzyn, είπε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την νομοθεσία περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, επιτρέπεται σε προϊόντα να περιέχουν έως και 2% κάνναβη. Παρόλα αυτά, υπήρξαν περιπτώσεις όπου καταστήματα έκλεισαν κατά την νομοθεσία περί ναρκωτικών, παρότι πωλούσαν προϊόντα με νόμιμη περιεκτικότητα.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταστημάτων Καπνού, είπε τον Ιούλιο, πως η ομοσπονδία ασκεί πιέσεις προς την κυβέρνηση να επιτρέψει στα καταστήματα καπνού να πωλούν και κάνναβη.

Ιταλία

Κι ενώ η φαρμακευτική κάνναβη είναι ήδη νόμιμη στην Ιταλία, κάποιοι πολιτικοί πιέζουν για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης. Σύμφωνα με το CTV News, ήδη υπήρξε πρόταση στο Κοινοβούλιο αν και θα πρέπει ακόμα να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να γίνει νόμος.

Πηγή: Newsweek

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.