Κάνναβη και γεωθερμία παντρεύονται στο… Παγγαίο!

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, συναντήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, για την προώθηση σημαντικών θεμάτων και προβλημάτων του Δήμου, με επίκεντρο την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου του Δήμου Παγγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το κοινό ενδιαφέρον των δύο πλευρών για επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς, όπως αυτόν της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης με εκμετάλλευση της γεωθερμίας, όπου διαπιστώνεται σημαντική πρόοδος και αξιόλογη προοπτική.

Η υλοποίηση του σχετικού στρατηγικού σχεδιασμού θα είναι χρηματοδοτημένη από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με ποσό που μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη «Ολοκληρώνονται οι κατασκευαστικές μελέτες, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, και η Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβάλουμε τον πλήρη φάκελο των μελετών».

Η αξιοποίησή του προβλέπει την κατασκευή των υποδομών που θα επιτρέψουν την άντληση και τη μεταφορά της οικονομικής και ανανεώσιμης γεωθερμικής ενέργειας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού. ▪

Πηγές: kavala-portal.grypaithros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.