Η Νέα Υόρκη προς νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης

Ο κυβερνήτης Άντριου Μ. Κουόμο ανακοίνωσε ότι στοχεύει στη νομιμοποίηση της ψυχαγωγική κάνναβης μέσα στο 2019, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποφέρει πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις ετησίως και να θέσει τη Νέα Υόρκη στην ίδια γραμμή με διάφορες γειτονικές πολιτείες.

Ο κυβερνήτης παρουσίασε τα σχέδιά του, πάνω στην πολυαναμενόμενη πρόταση, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, σε μια ομιλία στο Μανχάταν. Ο κ. Κουόμο παρουσίασε την ομιλία αντίστοιχη με το τι θα έκανε ο Φράνκλιν Ρούσβελτ,ο οποίος πέρα από πρόεδρος των ΗΠΑ, υπήρξε επίσης κι ο ίδιος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κυβέρνηση του Τραμπ.

“Το γεγονός είναι ότι είχαμε δύο συστήματα ποινικής δικαιοσύνης: ένα για τους πλούσιους κι ένα για όλους τους άλλους,” δήλωσε ο κ. Κουόμο, προτού παρουσιάσει την πρότασή του για τη κάνναβη, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο την αδικία που υπάρχει ανάμεσα σε Αφροαμερικανούς και μειονότητες. “Ας νομιμοποιήσουμε την ενήλικη, ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας μια για πάντα,” πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι δέκα άλλες πολιτείες,συμπεριλαμβανομένης και της Ουάσινγκτον, έχουν νομιμοποιήσει τη ψυχαγωγική μαριχουάνα,επενδύοντας τα νέα φορολογικά έσοδα μεταξύ άλλων σε σχολεία και συγκοινωνίες. ▪

Πηγή: The New York Times

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.