Εγκρίθηκαν οι πρώτες άδειες για φαρμακευτική κάνναβη

Εγκρίθηκαν στην χώρα μας οι δύο πρώτες άδειες για εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικών μονάδων παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, κατά πώς προβλέπει ο νόμος 4523/2018. Οι δυο εταιρείες που έλαβαν αυτές τις άδειες είναι η BIOMECANN AE, η οποία εδρεύει στη Λάρισα, και η BIOPROCANN AE, με έδρα την Κόρινθο.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξετάζει άλλες 12 σχετικές αιτήσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν κριθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανοίγοντας τον δρόμο σε επενδύσεις εκατομμυρίων, απασχόληση και προοπτική εξαγωγών με τα πρώτα προϊόντα να είναι έτοιμα μάλλον προς το τέλος του 2019.

Με τα λόγια του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθό: Σήμερα έχουμε το πρώτο βήμα της έμπρακτης λειτουργίας ενός νέου πλαισίου που έθεσε η Πολιτεία μέσα από μία σοβαρή προετοιμασία και υπουργικό συντονισμό, προκειμένου να διαμορφώσουμε, για πρώτη φορά στη χώρα, ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό πλέγμα ρυθμίσεων. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το θέμα της προοπτικής παραγωγής και διάθεσης φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα από τη σκοπιά της ευχερούς και οικονομικά προσιτής πρόσβασης των ασθενών σε φαρμακευτικά προϊόντα που αποδεδειγμένα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, αλλά και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας για την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων μιας αναδυόμενης αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πράγμα που δείχνει πως στο ευρύτερο πλαίσιο αλλαγής πλεύσης στο θέμα της κάνναβης, η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται πως η κάνναβη μπορεί να έχει όφελος πέρα από τον άνθρωπο που νοσεί, και στην οικονομία, η οποία χρειάζεται κι αυτή… την κανναβιδιόλη της. ▪

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.